De allra vanligaste sporterna som vi här i Sverige bettar på är alltså trav, fotboll och hockey. Så hur går det till då? Vad ska man tänka på när man bettar på dessa olika sporter? Det bland annat tänkte vi berätta om här.

Trav

När man vill betta på svensk trav så finns det såklart flera olika ställen som man kan spela på. Det största företaget är ATG som du säkert hört talas om, dem finns även på nätet som alla andra bettingsajter. Dock kan det vara lite roligare att spela på andra bettingsajter som kanske har fler och bättre odds på de olika loppen. I den här sporten så finns det en del saker som man kanske bör tänka på när man ska spela. Visst man väljer alltid själv hur mycket man vill sätta sig in i det hela och det går tillexempel att köpa färdigifyllda kuponger till lopp som V75. Men det blir lite roligare om man själv sätter sig in i hur det fungerar.

Travsporten är riktigt stor i Sverige och roligast blir det kanske om man tar sig ut till en av de större travbanorna. Där kan man titta på loppet live och heja ordentligt på det ekipage man satsat på. Det handlar alltså först och främst om att betta på den häst man tror kommer vinna. Det finns andra saker man kan betta på också, vilket ekipage som kommer att åka ut, gallopera, eller vem som kommer sist och så vidare. Saker man kan tänka på innan man lägger sin satsning är; hur det gått för ekipagen i tidigare lopp, är det någon häst som brukar ha lätt för att gå över i galopp och bli diskvalificerad? Hur är underlaget? En del ekipage fungerar bättre i regn och lera än andra och så vidare. Det kan faktiskt löna sig att läsa på lite innan man satsar sina pengar. Men det är otroligt roligt att spela på trav och här kan verkligen allt hända.

Fotboll

Dels har vi ju de gamla kända tipskupongerna, de olika som saluförs av Svenska spel, som måltipset, stryktipset och så vidare. Men idag finns det ju massor med olika bettingsajter där man kan spela på fotbollsmatcher. Och inte bara på själva matchresultaten utan även på de individuella spelarnas poäng, skytteligan, hela turneringar och så vidare. Det är otroligt roligt och bettingen på fotboll har både ökat och verkligen utvecklats de senaste åren. Även här gäller det förstås att man gör sig precis så lite eller mycket insatt som man vill. Men det finns en hel del fakta att ta reda på och om man vill kan man jobba med det på heltid.

Det går att spela på matcher i Sverige i olika divisioner, du kan spela på matcher i Europa, som den Italienska, Engelska eller Spanska ligan, världscupen med mera. Det finns nästan hur mycket som helst. Några av de faktorer man kan tänka på när man ska betta på en match, alltså om man bara vill spela på de odds som gäller vem som vinner, förlorar eller spelar lika. Är tillexempel; hur har det gått för laget under tidigare säsonger när de mött samma motståndare? Vilket underlag brukar de spela bäst på, grus eller gräs? Är det några spelare som haft skador nyligen och är dem nyckelspelare? Kommer de spelare som brukar avgöra matcher att vara med och så vidare. Ja det finns en uppsjö av fakta som man kan ta reda på för att avgöra vilket lag man ska sätta sina pengar på i en match. Det är riktigt roligt och man får akta sig för att inte fastna i spelandet.